Hulp nodig?
Rookhout
48 producten
Toont 1 - 48 van 48 producten
Rookhout wordt gebruikt om voedsel te roken. Denk aan bijvoorbeeld een goed stuk vlees of een lekker visgerecht. Wanneer je aan het barbecueën bent zal je niet direct denken aan het gebruik van chunks, snippers of rookmot. Het grillen met een barbecue op traditioneel houtskool geeft van zichzelf natuurlijk al een rooksmaak.
Wanneer je eenmaal in aanraking komt met het gebruik van rookhout, wil je niet meer anders. Til je gerecht naar een hoger niveau en geef een authentieke rooksmaak mee aan je gerecht. Dit kan je doen door gebruik te maken van ons uitgebreid assortiment aan rookhout.
Rookhout kopen doe je gemakkelijk en snel
Binnen onze webwinkel vind je veel rookhout. In ons uitgebreid assortiment tref je meerdere soorten, smaken en groottes aan. Via het navigatiemenu kan je gemakkelijk navigeren naar het product dat bij jou past. Kies je voor chunks, snippers of rookmot? Wist je dat wij ook volledige pakketten aanbieden, waaronder verschillende testboxen? Wij helpen je graag met het selecteren van het juiste rookhout.
Welke soorten rookhout zijn er?
Rookhout is verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en smaken. Grofweg heb je te maken met chunks, snippers en rookmot. Welk soort je gebruikt is afhankelijk van het gerecht en de manier van bereiden.
Chunks
Rookhout chunks is de meest grove vorm. Omdat deze blokken grover zijn dan bijvoorbeeld snippers of mot, zullen ze langer roken. Chunks gebruik je daarom ook wanneer je een langere rooktijd nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je gaat slowcooken of een avond flink wil barbecueën. Een bijkomend voordeel van de langere rooktijd van chunks is dat je je barbecue minder vaak hoeft te openen voor het bijvoegen van rookhout.
Rooksnippers
Rooksnippers gebruik je om warm te roken. Ze zullen langzaam weg smeulen wanneer je deze toevoegt bij het bereiden van je gerecht. Dit creëert een rookbeleving zoals je dat nog niet eerder hebt gezien. Je gebruikt ze voor grotere stukken vlees, maar kan ook gebruikt worden bij kortere bereiding van bijvoorbeeld een hamburger of een vleeslapje. Dit alles hangt af van hoe je de snippers gebruikt. Snel en effectief roken doe je door de rooksnippers direct op de houtskool te strooien. Omdat het direct verbrandt, heb je een sneller effect. Bij een langdurig gerecht kan je gebruikmaken van een smokerbox of smoker tube. Door de rooksnippers hier in te doen roken de snippers langer door en is de rookafgifte geleidelijk. Direct of indirect grillen maakt niet uit. In alle gevallen trekt de rooksmaak goed in je gerecht.
Rookmot
Rookmot kan je gebruiken om te roken. Hoewel dit ook voor warm roken mogelijk is, gebruik je het meestal om koud te roken. Om een gedoseerde rookafgifte te krijgen, gebruik je het samen met een cold smoke generator. De temperatuur zal zodoende nooit boven de 25 graden Celsius komen. Bij koud roken wil je eveneens niet te veel zuurstof in je barbecue hebben. Wanneer er te veel lucht in komt, zal het rookmot sneller verbranden. Idealiter wil je dat het langzaam smeult, wat zorgt voor een perfecte rookafgifte.
Welke smaken rookhout zijn er?
Rookhout is verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Wat meespeelt in de smaak is het type boom waarvan het rookhout is gemaakt. Zo zijn er fruitige smaken, notige smaken en boomachtige smaken. Rookhout wordt niet alleen rechtstreeks gewonnen van bomen, er zijn ook smaken verkrijgbaar die bijvoorbeeld gemaakt zijn van rode wijn- of whisky vaten. De volgende smaken zijn over het algemeen verkrijgbaar: Appel, Kers, Olijf, Beuk, Hickory en nog veel meer!
Zie je nou door de rookhoutbomen het bos niet meer? Geen paniek. Om jou te helpen hebben wij een keuzehulp ontwikkelt welke jou zal helpen bij het kiezen van het juiste soort en smaak rookhout.
Kwaliteit en duurzaamheid staat centraal
Rookhout heeft rechtstreeks te maken met je voedsel. Daarom heeft KoopJeRookhout.nl kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Al onze producten worden speciaal ontwikkeld voor het gebruik in combinatie met levensmiddelen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit. Bij het productieproces wordt ook constant rekening gehouden met voedselveiligheid. Omdat wij het beste voor jouw voedsel willen, verkopen wij alleen hoogwaardig rookhout.
Onze merken rookhout
Om een veelzijdig assortiment te garanderen werken wij met meerdere merken. Ieder merk heeft zijn eigen verhaal en eigen unieke waarden. Graag vertellen we je meer over de verschillende merken rookhout.
Smokin’ Flavours
Dit merk is gerealiseerd door echte horecamensen. De oprichters hebben met hun horeca expertise een passie gekregen voor smaak, puurheid van ingrediënten en de barbecue. Met hun nooit eindigende zoektocht naar smaak, kwaliteit en puurheid hebben zij dit prachtige merk rookhout op de markt gebracht.
Smokey Olive Wood
Dit merk is gevestigd in Malaga. Daar hebben veel visrestaurants een bootje gevuld met zand aan het strand staan met daarop brandend wortelhout van olijfbomen. Deze bootjes doen dienst als barbecues. Van olijfplantages wordt jaarlijks een deel gekapt. Het wortelhout wordt vaak gebruikt om chunks, rookhout en rookmot te produceren. Vanuit deze gedachte is dit mooie, inmiddels veelzijdige merk ontstaan.
BBQ Flavour
Met een diepgewortelde passie voor alles dat met barbecueën en goed eten te maken heeft, is BBQ Flavour ontstaan. Dit jong maar zeker ervaren merk biedt veel verschillende soorten houtskool en rookhout aan. Met enkele mooie unieke producten als Acacia, Marabu en Binchotan houtskool is dit een mooie aanvulling op ons assortiment. BBQ Flavour mag gezien worden als een wat exclusiever merk in zijn soort. Met pure producten (met weinig gruis) proberen zij absoluut het onderscheid te bieden binnen de markt van rookhout, houtskool en andere barbecue toebehoren.